MERDEVINE ILI UKRAS U DOMU

merdevine dnevna soba

Merdevine su nezaobilazni predmet u svakom domu. Mnogo poslova prilikom uređenja ne možemo ni da zamislimo bez njih. Ipak, kao i sve ostale predmete, i merdevine posle određenog vremena želimo da zamenimo novim. Starim drvenim merdevinama možemo dati potpuno novi sjaj i funkciju, jer one dobijaju ključno mesto u savremenom uređenju enterijera.

Pored estetskog faktora, bitna je i njihova funkcionalnost budući da ih kao deo nameštaja možemo iskoristiti u svakoj prostoriji svoga doma.

Ukoliko želite da se ovaj novi komad nameštaja savršeno uklopi i u vaš ambijent, možete ga ukrasiti pletenim korpama, dekorativnim osvetljenjem, ili pak osvežite bojom (što je nama najinteresantnije) 🙂

Dobro očuvane drvene merdevine podariće vašem domu notu rustičnog stila. Ako ih obojite nekom neutralnom nijansom, biće idealne za minimalističke prostore, a ukoliko želite da ih istaknete, izaberite jarku boju. Kako god odlučite, pre postavke drvo je potrebno zaštiti da bi vam duže trajalo.

Površinu drvenih merdevina dobro izbrusite brusnim papirom i pažljivo uklonite brusnu prašinu i nečistoću. Ukoliko želite da strukturu drveta ostavite vidljivom, preporulujemo vam DEKORIN top lazuru s dodatkom voska, bezbojnu ili u različitim nijansama drveta. Ako se odlučite za pun ton, gde tekstura drveta nije vidljiva, preporučujemo da drvene merdevine nakon brušenja najpre zaštitite ZVEZDA osnovnom bojom za drvo, a potom odabranom nijansom ZVEZDA emajla za drvo i metal.

Ovako zaštićene i dekorisane merdevine možete staviti u dnevni boravak ili trpezariju. Obavezno ih pričvrstite za zid i na njih poređajte knjige, cveće, ukrase, dekorativne kutije.

 

U kuhinji, merdevine obojene u belo mogu biti odlična polica za posuđe i začinsko bilje koje će vam uvek biti pri ruci.

U kupatilu merdevine mogu poslužiti za odlaganje peškira i kozmetilkih proizvoda.

U spavaćoj sobi ili predsoblju, merdevine mogu poslužiti za praktično odlaganje odeće.

 

I za kraj, ne zaboravite da merdevine možete iskoristiti i za netradicionalnu novogodišnju jelku. Stvorite pravi ugođaj u svom domu.

Pregršt kreativnih primera kojim sa malo volje, starim merdevinama i bojama iz Superkolora možete ulepšati svoj prostor a da finansijski ne budete mnogo pogođeni! 🙂